Warsztaty w Kielcach – relacja

Administrator Platformy | 2024-12-07

5 grudnia 2024 odbyły się warsztaty w Kielcach w hotelu Echo.

Program spotkania:

  • Dostosowanie zajęć edukacyjnych dla osób ze szczególnymi potrzebami – prow. Krystyna Cielniak
  • Co kupować, aby chronić bioróżnorodność? Mięso – prow. dr hab. Martyna Batorska
  • Przegląd materiałów dydaktycznych i innowacyjnych metod nauczania, szkolenie e-learning

Kilka słów o prelegentkce:

Dr hab. Martyna Batorska specjalizuje się w chowie i hodowli trzody chlewnej. Jest współautorką licznych publikacji naukowych z tego zakresu i nauczycielem akademickim z wieloletnim stażem w Instytucie Nauk o Zwierzętach SGGW w Warszawie. Jest omnitarianką, która uważa, że żywność pochodzenia zwierzęcego, w tym mięso i jego przetwory, są ważne w diecie każdego Polaka, niezależnie od jego wieku. W ramach projektu poprowadzi warsztaty z jakości mięsa.

Z prelekcji uczestnicy dowiedzieli się:

  • jakie korzyści płyną z jedzenia mięsa
  • na co zwracać uwagę przy zakupie mięsa
  • jakie są rodzaje mięsa pochodzące od różnych gatunków zwierząt

Warsztaty zrealizowane zostały w ramach projektu “Co kupować, aby chronić bioróżnorodność – wsparcie edukacji w kierunku proekologicznych postaw konsumenckich” przy dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Sprawdź także:

Skip to content