Warsztaty w Warszawie – relacja

Administrator Platformy | 2025-01-17

14 stycznia 2025 odbyły się warsztaty w Warszawie w Budynku Wydziału Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt SGGW, ul. Ciszewskiego 8.

Program spotkania:

  • Wprowadzenie: “Po co chronić bioróżnorodność?”, prowadzenie Wanda Olech
  • Warsztaty: „Dostosowanie zajęć dla osób ze szczególnymi potrzebami”, prowadzenie Krystyna Cielniak
  • Warsztaty: „Co kupować, aby chronić bioróżnorodność? – Co powinniśmy wiedzieć o mięsie jako świadomi konsumenci?”, prowadzenie Martyna Batorska
  • Przegląd materiałów dydaktycznych i innowacyjnych metod nauczania, szkolenie e-learning

Dr hab. Martyna Batorska specjalizuje się w chowie i hodowli trzody chlewnej. Jest współautorką licznych publikacji naukowych z tego zakresu i nauczycielem akademickim z wieloletnim stażem w Instytucie Nauk o Zwierzętach SGGW w Warszawie. Jest omnitarianką, która uważa, że żywność pochodzenia zwierzęcego, w tym mięso i jego przetwory, są ważne w diecie każdego Polaka, niezależnie od jego wieku. W ramach projektu poprowadzi warsztaty z jakości mięsa.

Z prelekcji uczestnicy dowiedzieli się:

  • jakie korzyści płyną z jedzenia mięsa
  • na co zwracać uwagę przy zakupie mięsa
  • jakie są rodzaje mięsa pochodzące od różnych gatunków zwierząt

Warsztaty zrealizowane zostały w ramach projektu “Co kupować, aby chronić bioróżnorodność – wsparcie edukacji w kierunku proekologicznych postaw konsumenckich” przy dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Sprawdź także:

Skip to content